Over ons

Hier bij Smaak Zaden zijn we gepassioneerd over groenten en kruiden met alleen de aller beste smaak. Wij specialiseren in oude variëteiten en zogeheten ”oer rassen”.

Deze groenten en kruiden telen wij al sinds 2017 onder de naam Smaak Groenten, eerst in Amsterdam Osdorp en sinds kort in de Beemster. De producten worden verkocht aan restaurants. Wij streven naar zo duurzaam mogelijke producten, daarom hebben we duurzame landbouwprincipes gecombineerd met traditionele methoden van productie, zodat we niet alleen efficiënt produceren, maar ook met een positieve invloed op het milieu en de directe omgeving. Deze methoden zorgen ervoor dat onze producten in harmonie met de natuur groeien, en vol met smaak zitten.

Sommige zaden die we aanbieden kopen we in bij verschillende zaadhandelaren, maar het grootste deel komt van onze eigen productie. Deze zaden oogsten en drogen wij met de hand. Overigens wordt er bij geen enkel aspect van onze landbouw gebruik gemaakt van machines. Puur natuur!

Ons streven is om in 2021 alleen nog maar speciaal op smaak geselecteerde zaden van eigen teelt te verkopen. Uiteraard zijn deze groenten en kruiden verkrijgbaar bij Smaak Groenten.

Onze visie op telen heeft zich al erg succesvol bewezen bij verschillende restaurants, maar waarom daar stoppen? Met Smaak Zaden geven we u de mogelijkheid om zelf aan het tuinieren te slaan met dezelfde variëteiten die wij kweken, zodat ook u kunt genieten van groenten en kruiden met de aller beste smaak!